"Een kind wil weten waar hij aan toe is."
Kyra, 21

Veranderingen

Praktisch omgaan met de veranderingen

Ruim 80 procent van alle kinderen verhuist na een scheiding. Twee huizen betekent twee keer zoveel managen. Van sommige zaken kun je er twee kopen, anderen zullen altijd mee moeten. Een hele taak voor je kind om dit goed te onthouden en uit te voeren. En laat nu net ‘plannen’ hetgeen zijn wat voor veel kinderen moeilijk is. Het is fijn voor je kind als je met de mede-ouder structuur aanbrengt en meedenkt. Er kan veel onenigheid ontstaan, juist omdat je zoveel moet overleggen met je mede-ouder. Dit kan veel spanning geven. Bespreek met elkaar welke manier van communiceren bij jullie past. Communiceren via WhatsApp of e-mail kan, als er veel spanning is, tot irritatie leiden. Juist omdat je de toon niet hoort en deze zelf gaat invullen. Als jullie er niet uitkomen, schakel dan een mediator in of vraag een wederzijdse vriend om jullie te helpen. Zoals ik in de inleiding al zei: het vraagt veel van je geduld.

Tricks

  • Er zijn ouders die op de wisseldag de spullen met de auto overbrengen, dit scheelt je kind sjouwen.
  • Een (vaste) krat, koffertje of box waarin altijd de spullen en een lijstje heen en weer gaat kan ook helpen bij het vinden van structuur.

Tip: spreek een dag, tijd en communicatiemiddel af met je mede-ouder om de praktische gang van zaken te bespreken. Dit kan een belletje op maandagavond zijn, een maandelijkse lunchafspraak of een WhatsApp bericht op zondagochtend. Zo breng je duidelijkheid en houd je elkaar betrokken.




pinedo-werkboek-hoofdstuk-2

Opdracht

Je bent al goed op weg! Ga vandaag aan de slag met opdracht 3 van dit hoofdstuk.

Veel succes!

Ps. Mocht je de opdrachten nog niet hebben gedownload, geen nood, klik hier!

Klaar? Klik op afronden en je gaat direct door naar de volgende paragraaf

Afronden  Terug naar het overzicht