Nieuwe partners

Introductie door Marsha

Fijn dat je er bent en goed dat je hier incheckt voor deze module. Een hoofdstuk waar je misschien al een tijdje, op dit moment of nog lang niet mee bezig bent. Een nieuwe liefde in je leven. Of misschien heeft je ex-partner een nieuwe liefde. Toen ik op mijn 8ste van mijn moeder bij mijn vader ging wonen, woonde mijn stiefmoeder al met mijn vader. Mijn stiefmoeder heeft haar baan opgezegd om voor mij en mijn zussen te zorgen. Een grote opgave.

Met deze module wil ik jou helpen om je kind een veilig gevoel te geven als jij je nieuwe partner introduceert. Het kan uiteraard ook zijn dat jouw ex-partner iemand aan de kinderen zou willen voorstellen als de nieuwe vriend(in). Uiteindelijk is het doel om het belang voor jullie kind voor ogen te houden. Dit kan zitten in nog even wachten met voorstellen, of juist niet. Eigenlijk is jouw situatie bijzonder en uitzonderlijk, dus het is goed om je gevoel en je verstand als ouder aan te boren.

Of het nu jouw nieuwe liefde is, of die van je ex-partner, vanuit je kind gezien zijn het nieuwe liefdes van hun ouders. Zij voelen niet dezelfde pijn die een ouder kan ervaren als de ex-partner een nieuwe liefde krijgt. De kinderen en jongeren in deze module geven tips hoe het contact met de nieuwe partner van ouders zo aangenaam mogelijk kan verlopen. Pim deelt zijn verhaal in het laatste filmpje en ik heb zelf een filmpje gemaakt waarin ik mijn visie op nieuwe partners deel. Verder lees je teksten waar opdrachten aan gekoppeld zijn. En wil ik je wat meegeven als huiswerk.

Zo sticht je goed voorbereid een nieuw gezin, want de liefde is het mooiste wat er is en het is nog mooier als het het leven van je kind verrijkt.

Het doel van deze module is om jou op een weloverwogen wijze door het traject van het voorstellen en het settelen van de nieuwe partner te gidsen. Er bestaat geen ‘goed’ of ‘fout’, alleen het juiste voor jouw gezin. Dit is echt maatwerk. Ik sta je bij met raad en daad vanuit het hoofd en hart van kinderen die dit al eens hebben meegemaakt. Zo zorgen we dat jij kunt kiezen wat past bij jou en bij jouw kind.

Tip: maak tijdens het bekijken van het filmpje aantekeningen van de tips die voor jou nu het meest belangrijk zijn.
Omslag-Pinedo-Vollinga-3D-pers

Meer lezen

Lees meer over het nieuwe partners in hoofdstuk 5 van het boek 'Aan alle gescheiden ouders' van Marsha Pinedo en Petra Vollinga.

"Stel je ex-partner eerst op de hoogte van je nieuwe partner."
Marsha Pinedo

Klaar? Klik op afronden en je gaat direct door naar de volgende paragraaf

Afronden  Terug naar het overzicht