"Elke keer als mijn moeder iets naars zegt over mijn vader, wil ik hem verdedigen."
Kyra, 21

Loyaliteit

Geef het tijd

Misschien voelt dit als een open deur, maar er is tijd nodig om emoties te verwerken. Gun jezelf en je kind deze tijd en ruimte. Veel kleine stapjes in de goede richting zijn uiteindelijk een grote stap. Geef het tijd om de scherpe kantjes van de emoties af te laten slijten rondom de scheiding. Een dagboekje waarin je elke dag een lichtpuntje schrijft hoe je je voelt en dat teruglezen laat zien hoe goed je op weg bent. Je kunt dit ook voor je kind bijhouden en vragen stellen over de beleving van je kind. Zo blijf je op de hoogte en voelt je kind zich gehoord.

Tip: als je je kind het gevoel geeft dat hij/zij openlijk van beide ouders mag houden, maak je het leven je kind een stuk gemakkelijker.

Tot slot

Wat ik aan jou wil vragen, is: hoe wil je dat je kind op de scheiding terugkijkt als hij of zij straks volwassen is? Hoe zie je een eventueel huwelijk of diploma uitreiking voor je?

Probeer dat voor ogen te houden als je soms schiet in negatieve emoties. Je mag je mede-ouder hier ook op wijzen als er een conflict op de loer ligt. Zodat de mede-ouder weet dat dat gedrag niet bijdraagt aan de feestvreugde.

Hoe fijn als je zulke feestelijke momenten voor je kind in harmonie kunt vieren?

pinedo-werkboek-hoofdstuk-3

Opdracht

Je bent al goed op weg! Ga vandaag aan de slag met opdracht 2 en 3 van dit hoofdstuk.

Veel succes!

Ps. Mocht je de opdrachten nog niet hebben gedownload, geen nood, klik hier!

Klaar? Klik op afronden en je gaat direct door naar de volgende paragraaf

Afronden  Terug naar het overzicht