Online training voor alle gescheiden ouders

Module 6 'Rechten'

Het doel van deze module is om juridische afspraken met je mede-ouder te maken waarbij het belang van jullie kind voorop staat. Door vanuit de ogen van jullie kind naar bijvoorbeeld het ouderschapsplan te kijken, leer je hoe je andere keuzes maakt waarbij je kind centraal staat. Je leert ook wat de rechten zijn van je kind tijdens jullie echtscheiding.

Schermafbeelding-2019-01-14-om-11.00.45

'Eigenlijk was voor mij de scheiding niet eens het grote probleem'

~ Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo

Toen ik 3 jaar was gingen mijn ouders uit elkaar. Eigenlijk was voor mij de scheiding niet eens het grote probleem, maar wél hoe mijn ouders met elkaar omgingen na de scheiding. Doordat zij nauwelijks met elkaar communiceerden, zorgde ik voor de communicatie.

Ik had graag gewild dat mijn ouders wisten wat er in mij omging als kind. Dan hadden ze geweten dat ik het gevoel had dat ik tussen ze in stond en moest kiezen tussen mijn ouders. Ik weet dat duizenden kinderen

Lees verder
met deze gevoelens zitten en dat is niet nodig. Mijn drijfveer om de levens van kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden, is vanuit deze ervaring ontstaan. Ik wil graag ouders bewust maken zodat negatieve gevolgen voor kinderen door echtscheiding voorkomen worden.

Bijna niemand weet hoe het moet: scheiden. Scheiden heeft een enorme impact op iedereen, ook op jou als ouder. Ik besef dat het confronterend kan zijn om te horen wat er in het hoofd en hart van jullie kind omgaat. Toch wil je dat jullie kind zo min mogelijk pijn heeft ten gevolge van de scheiding. In deze training leer je hoé.

Inklappen

Het mooiste zou zijn als jouw kind later kan zeggen:

“Ik heb weinig last gehad van de scheiding.
Mijn ouders? Die zijn pas echt goed gescheiden.”

Inhoud van de module 'Rechten'

Na aanschaf ontvang je de online module ‘Rechten’. Deze module bestaat uit:

  • 5 online onderdelen met coaching van kindertherapeut Marsha Pinedo
  • Praktische tips en opdrachten waar je meteen wat mee kunt
  • Het hoofdstuk Rechten uit het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ (digitaal)

Je volgt de training vanuit huis en bepaalt je eigen tempo.

Nadat je betaald hebt, kun je meteen aan de slag!
Een kleine investering, die het geluk van je kind vergroot.

Wat leer je tijdens deze training?

Deze training biedt handvatten om jezelf en je kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces.
Na het volgen van deze online training weet je:

  • Wat er écht in je kind omgaat zodat je kind zich gezien en gehoord voelt.
  • Hoe je bijdraagt aan het welzijn en geluk van je kind door te handelen vanuit je rol als ouder, en niet vanuit je rol als (gekwetste) ex-partner.
  • Hoe je je kind de vrijheid geeft om openlijk van jullie allebei te mogen houden, waardoor je kind zo min mogelijk negatieve gevolgen ervaart van de scheiding.

Reacties van gescheiden ouders

"Onze scheiding was pittig en ik was veel bezig met mezelf ten opzichte van mijn ex. De training liet mij zien dat eigenlijk onze kinderen het belangrijkst zijn. Ik weet nu beter wat de behoeften van mijn kinderen zijn."

~ Daan (41)

"Ik merkte dat ik best veel frustratie ervaarde als ik aan mijn ex-partner dacht. Mede door de training zie ik naast mijn ex-partner ook de vader van ons kind. Nu maakt de frustratie steeds vaker plaats voor ouderliefde."

~ Linda (37)

"Ik wist eigenlijk niet wat er in mijn 18-jarige dochter omging, al vroeg ik er wel naar. Door samen te kijken naar de filmpjes in deze training, kwamen de gesprekken op gang en nu begrijp ik haar beter."

~ Shoshana (45)

Deel de online training 'Aan alle gescheiden ouders'
en help andere ouders en kinderen.