Aanbod voor ProfessionalsSamen kunnen we de negatieve gevolgen van een scheiding voor kinderen zoveel mogelijk voorkomen

Preventieve jeugd- en opvoedhulp

Door de ogen van kinderen

Stichting Villa Pinedo is al sinds 2011 de plek vóór en dóór kinderen van gescheiden ouders. Alle producten en diensten van Villa Pinedo zijn ontwikkeld om schadelijke gevolgen van echtscheiding voor kinderen te voorkomen en vallen onder preventieve jeugd- en opvoedhulp. 

Bij Villa Pinedo zijn op alle fronten jongeren van gescheiden ouders actief, omdat zij de ervaringsdeskundigen en daarmee de experts zijn

marsha-pinedo

'VEEL PIJN KAN VOOR KINDEREN VOORKOMEN WORDEN'

~ Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo

Het is mijn droom, dat bij álle scheidingen in Nederland geluisterd wordt naar wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat.

Daarom heb ik samen met ervaringsdeskundigen onder andere een online training ontwikkeld. Deze training kan uitstekend worden ingezet door professionals, om zo de negatieve gevolgen van de scheiding voor kinderen zoveel mogelijk te voorkomen of beperken. De training wordt namelijk grotendeels gegeven door kinderen zelf, waardoor ouders door de ogen van kinderen kunnen leren kijken om te ervaren wat er nou écht in hun omgaat.

Want wie kan ouders nou beter vertellen wat er in hun omgaat dan zij zelf?

Wist je dat...

Uit onderzoek van het Nederlands Jeugd Instituut blijkt, dat de scheiding zelf niet persé tot langdurige problemen bij kinderen leidt, maar vooral ouderlijke ruzies de grootste risicofactor zijn.

%

Voor 67,5% van de ouders zijn de negatieve gevolgen omtrent een scheiding voor de kinderen de grootste angst

%

44% van de gescheiden ouders de scheiding achteraf anders had willen regelen

%

1 op de 3 van de jongeren de scheiding van hun ouders ervaart als een vechtscheiding.  

“Bij een scheiding wordt er helaas nog té vaak gekeken door de ogen van de ouders en worden de gevoelens van kinderen vergeten… ”

Marsha Pinedo ~ directeur Villa Pinedo

Inhoud online training

Deze training geeft antwoord op vragen van gescheiden ouders over hoe hun kind de scheiding beleeft en kan daarom goed ingezet worden tijdens jouw werk. Door de filmpjes waarin kinderen hun ervaringen delen én tips geven, krijgen ouders inzicht in wat er in het hoofd en hart van kinderen speelt tijdens en na de scheiding. Je kunt de filmpjes als vast onderdeel inzetten tijdens je begeleiding van gescheiden ouders. De filmpjes raken de ouders in het hart, waardoor ze leren kijken door de ogen van een kind. 

De training bestaat uit:

  • 6 video lessen met coaching van Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo
  • 6 video lessen van 14 kinderen van gescheiden ouders
  • Bij iedere module een werkboek, zodat je deze kennis meteen in praktijk kan brengen
  • Bij iedere module het bijbehorende hoofdstuk van het boek 'Aan alle gescheiden ouders'

 

 

Wij hopen dat zoveel mogelijk professionals zoals jij, deze online training standaard in hun pakket voor ouders aanbieden, zodat we er samen écht voor kunnen zorgen dat de negatieve gevolgen rondom de scheiding voor kinderen beperkt worden. Neem gerust contact op met Villa Pinedo op, wanneer je de online training standaard aan je cliënten wilt aanbieden. 

Sascha

"De opbouw is gevarieerd en spreekt aan, de afwisseling tussen informatie, ervaringen en aanzet tot zelfinzicht en aan het werk gaan, spreekt aan en zal door ouders die daarvoor open staan ongetwijfeld heel goed ontvangen worden en van grote nut zijn! Het zette mij aan tot denken en reflectie, juist ook door de niet belerende toon. Wat een mooi product Marsha! Ik hoop van harte dat er grote vraag naar is! Jouw introducties vind ik sterk, bescheiden, open en met waardevolle informatie.”

S. Ruster  ~ Directeur Raad voor de Kinderbescherming

Resultaten

De training biedt ouders handvatten om zichzelf en kinderen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces en kan daarom uitstekend gebruikt worden als handvat wanneer je ouder(s) begeleidt. Deze training biedt grote en positieve ondersteuning wanneer je met cliënten aan het werk bent. 

Het volgen van deze training zorgt ervoor dat ouders o.a. weten: 

  • Wat er écht in het hoofd en hart van hun kind omgaat, doordat ze tips van kinderen zelf krijgen. Hierdoor weten ze wat ze zelf kunnen doen waardoor hun kind zich gezien en gehoord voelt.
  • Wat ze zelf kunnen doen in hun communicatie naar hun kinderen en hun ex-partner toe. Ze krijgen tips van kinderen hoe zij  de communicatie ervaren hebben. Met de tips van kinderen kunnen ouders hun communicatie zo inrichten, dat de gevolgen van de scheiding geminimaliseerd worden.
  • Hoe loyaliteit voor kinderen werkt en  hoe ze ervoor kunnen zorgen dat kinderen niet het gevoel hebben te moeten kiezen tussen hun ouders.
  • Hoe ze nieuwe partners het beste kunnen introduceren en hoe het voor een kind is, wanneer een ouder een nieuwe partner krijgt.

De online training van Villa Pinedo zit werkelijk heel goed in elkaar en heeft de kwaliteit die we van Marsha Pinedo kennen. Een aanrader dus. ”

Pieter Stoop ~ Expertisebureau Kind | School | Scheiding

Reacties van gescheiden ouders

"Onze scheiding was pittig en ik was veel bezig met mezelf ten opzichte van mijn ex. De training liet mij zien dat eigenlijk onze kinderen het belangrijkst zijn. Ik weet nu beter wat de behoeften van mijn kinderen zijn."

~ Daan (41)

"Toen één van onze kinderen ons uitmaakte voor egoïsten, schrokken we enorm. Scheiden doe je samen, maar soms vergeet je dat gewoon in de storm van emoties. Deze training zorgde voor begrip, inzichten en vooral rust om goede afspraken te maken met elkaar."

~ Jan Willem (46)

"Ik merkte dat ik best veel frustratie ervaarde als ik aan mijn ex-partner dacht. Mede door de training zie ik naast mijn ex-partner ook de vader van ons kind. Nu maakt de frustratie steeds vaker plaats voor ouderliefde."

~ Linda (37)

“De eerste vraag die ik mezelf stelde, was: 'Ligt het aan mij?'”  

Hieronder een stukje uit de video van de online training waarin Kyra, Pim en Geneviève praten over het moment waarop hun ouders vertelden dat ze gingen scheiden.

Modules

De online training bestaat uit 6 modules. Iedere module bevat openhartige  video’s van kindertherapeut Marsha en kinderen van gescheiden ouders, een werkboek en het e-book 'Aan alle gescheiden ouders' met veel tips. Hiernaast kun je gebruik maken van diverse opdrachten.

Wil je weten wat wij nog meer voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust hier een kijkje.

Beste professionals,

Ik hoop dat we op deze manier samen kunnen bouwen aan het welzijn van de duizenden kinderen die ieder jaar te maken krijgen met hun ouders die gaan uit elkaar gaan.

Marsha Pinedo ~ directeur Villa Pinedo

Deel de online training 'Scheiden is geen kinderspel'
en help andere ouders en kinderen.