Modules

De online training bestaat uit 6 modules. Iedere module bevat openhartige  video’s van kindertherapeut Marsha en kinderen van gescheiden ouders, een werkboek en het e-book 'Aan alle gescheiden ouders' met veel tips. Hiernaast kunt u gebruik maken van verschillende opdrachten.

Meerdere trainingen aanschaffen?

Wilt u de training standaard aanbieden in uw praktijk, neemt u dan gerust  contact met ons op via info@villapinedo.nl

Omslag-Pinedo-Vollinga-3D-pers
bg-online-cursus-villa-pinedo-intro-1

Module 1 - Hoe vertel je dat je gaat scheiden

Door ouders filmpjes te laten zien hoe kinderen het gesprek waar ouders vertellen dat ze gaan scheiden ervaren hebben, kunnen ouders door de ogen van kinderen kijken wat belangrijk is tijdens dit gesprek en zo kunnen zij dit goed voorbereiden. De bijbehorende werkboeken en opdrachten kunnen ingezet worden, zodat de ouder(s) het gesprek goed kunnen voorbereiden.

bg-online-cursus-villa-pinedo-intro-2

Module 2 - Alle veranderingen voor kinderen managen

Na een scheiding verandert er veel in het leven van kinderen. Door ouders filmpjes te laten zien, waar kinderen vertellen over hoe deze veranderingen voor hen zijn geweest, kunnen ouders vanuit de ogen van een kind ervaren, wat voor een impact al deze veranderingen op kinderen eigenlijk hebben.

bg-online-cursus-villa-pinedo-intro-4

Module 3 - Op de beste manier communiceren

Hoe kinderen de scheiding ervaren, hangt erg af van de manier waarop ouders met elkaar communiceren. Door ouders filmpjes te laten zien over dit onderwerp, leren ze hoe ze kunnen voorkomen dat hun kinderen zich een ‘doorgeefluik’ voelen. Kinderen geven hierin ook advies, hoe ze het graag anders hadden gezien.

bg-online-cursus-villa-pinedo-intro-3

Module 4 - Loyaliteit

Ouders realiseren zich vaak niet dat kinderen zich verscheurd kunnen voelen tussen twee mensen waar ze zoveel van houden. Ze voelen zich soms schuldig als ze het leuk hebben bij de ander, en vertellen daarom maar niet hoe hun weekend was. In deze module leer je je ex-partner te zien als de ouder van je kind, want die rol blijft altijd bestaan. Op die manier voorkom je het gevoel van een spagaat bij je kind omdat het zich verantwoordelijk voelt voor jullie beider geluk.

bg-online-cursus-villa-pinedo-intro-5

Module 5 - Hoe ga je om met nieuwe partners

Door ouders deze fimpjes te laten zien, leren ze hoe het voor kinderen is, wanneer hun ouders een nieuwe liefde krijgen. Kinderen laten zien wat ze nodig hebben om vertrouwen te hebben in de nieuwe liefde van hun ouders, wat ze prettig en juist niet prettig vinden. Hierdoor kunnen ouders op een zo goed mogelijke manier een nieuwe liefde in het leven van hun kinderen introduceren.

bg-online-cursus-villa-pinedo-intro-6

Module 6 - Kinderen niet laten kiezen tussen ouders

Door ouders de filmpjes te laten zien, maken ze direct kennis met de emoties van een kind die ze ervaren door het rechtssysteem waar ze soms zelfs moeten kiezen tussen hun ouders.  Kinderen vertellen in de filmpjes hoe zij het rechtsysteem hebben ervaren waar zij in betrokken werden. Deze filmpjes kunnen ingezet worden om de ouders te laten zien wat voor een effect bepaalde acties op hun kinderen kunnen hebben.

Deel de online training 'Scheiden is geen kinderspel'
en help andere ouders en kinderen.