Online training: Aan alle gescheiden ouders

Stap 1 'Het gesprek'

Het gesprek waarin je kind hoort dat jullie gaan scheiden, is een moment dat je kind zich altijd zal blijven herinneren. Het is nooit te laat om er op terug te komen. Wij leren je hoe je dit moment zo voorbereidt dat jullie kind niet met onbeantwoorde vragen en onzekerheid blijft zitten, of het gevoel heeft te moeten kiezen tussen jullie.

Schermafbeelding-2019-01-14-om-11.00.45

'Eigenlijk was voor mij de scheiding niet eens het grote probleem'

~ Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo

Toen ik 3 jaar was gingen mijn ouders uit elkaar. Eigenlijk was voor mij de scheiding niet eens het grote probleem, maar wél hoe mijn ouders met elkaar omgingen na de scheiding. Doordat zij nauwelijks met elkaar communiceerden, zorgde ik voor de communicatie.

Ik had graag gewild dat mijn ouders wisten wat er in mij omging als kind. Dan hadden ze geweten dat ik het gevoel had dat ik tussen ze in stond en moest kiezen tussen mijn ouders. Ik weet dat duizenden kinderen

Lees verder
met deze gevoelens zitten en dat is niet nodig. Mijn drijfveer om de levens van kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden, is vanuit deze ervaring ontstaan. Ik wil graag ouders bewust maken zodat negatieve gevolgen voor kinderen door echtscheiding voorkomen worden.

Bijna niemand weet hoe het moet: scheiden. Scheiden heeft een enorme impact op iedereen, ook op jou als ouder. Ik besef dat het confronterend kan zijn om te horen wat er in het hoofd en hart van jullie kind omgaat. Toch wil je dat jullie kind zo min mogelijk pijn heeft ten gevolge van de scheiding. In deze training leer je hoé.

Inklappen

Inhoud van de stap 'Het Gesprek'

Na aanschaf ontvang je de online stap ‘Het gesprek’. Deze stap bestaat uit:

 • 5 online onderdelen met coaching van kindertherapeut Marsha Pinedo
 • Praktische tips en opdrachten waar je meteen wat mee kunt
 • Het hoofdstuk Het Gesprek uit het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ (digitaal)

Je volgt de training vanuit huis en bepaalt je eigen tempo.

Nadat je betaald hebt, kun je meteen aan de slag!

Wat leer je tijdens deze training?

Deze training biedt handvatten om jezelf en je kind zo goed mogelijk te begeleiden tijdens en na het scheidingsproces.
Na het volgen van deze online training heb je geleerd:

 • Wat er écht in jullie kind omgaat zodat jullie kind zich gezien en gehoord voelt.
 • Hoe je bijdraagt aan het welzijn en geluk van jullie kind door te handelen vanuit je rol als ouder, en niet vanuit je rol als (gekwetste) ex-partner.
 • Hoe je jullie kind de vrijheid geeft om openlijk van jullie allebei te houden, waardoor jullie kind zo min mogelijk negatieve gevolgen ervaart van de scheiding.
 • Hoe je jullie kind zo goed mogelijk kunt begeleiden, zodat jullie kind op den duur weer even gelukkig kan zijn als alle andere kinderen.

Een kleine investering, die het geluk van je kind vergroot.

Reacties van gescheiden ouders

"Onze scheiding was pittig en ik was veel bezig met mezelf ten opzichte van mijn ex. De training liet mij zien dat eigenlijk onze kinderen het belangrijkst zijn. Ik weet nu beter wat de behoeften van mijn kinderen zijn."

~ Daan (41)

"Ik merkte dat ik best veel frustratie ervaarde als ik aan mijn ex-partner dacht. Mede door de training zie ik naast mijn ex-partner ook de vader van ons kind. Nu maakt de frustratie steeds vaker plaats voor ouderliefde."

~ Linda (37)

"Ik wist eigenlijk niet wat er in mijn 18-jarige dochter omging, al vroeg ik er wel naar. Door samen te kijken naar de filmpjes in deze training, kwamen de gesprekken op gang en nu begrijp ik haar beter."

~ Shoshana (45)

Inhoud volledige online training

Deze training geeft antwoord op vragen die je als ouder hebt, en geeft je inzicht in wat er in het hoofd en hart van je kind speelt tijdens en na de scheiding.

De training bestaat uit 6 stappen. Bij elke stap krijg je:

 • 1 video met coaching van Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo
 • 1 video met ervaringen van 14 kinderen van gescheiden ouders
 • Een werkboek, zodat je deze kennis meteen in praktijk kan brengen
 • Een hoofdstuk uit het boek 'Aan alle gescheiden ouders'
 • Keep-on-track begeleiding via e-mail

 

Deel de online training 'Aan alle gescheiden ouders'
en help andere ouders en kinderen.