Goed gedaan!

Het einde is ook een nieuw begin

Dat je klaar bent met (een deel van) de online training is geen nieuwtje. Wat moedig en dapper! Meerdere van jouw mede-traininggenoten vragen mij: "Ok Marsha, en nu? Stopt het dan hier?" Zeker niet.

Het einde is ook het begin. Het begin van het delen. Jij weet door (een deel van) de training gevolgd te hebben meer over jezelf, je gezin, je kind en de impact van de scheiding. Ik wil je echt van harte aanbevelen om aan te voelen hoe je dit kunt delen met je kind en misschien zelfs wel met je mede-ouder. Je kunt deze link delen om meer te vertellen over de training: https://training.villapinedo.nl/.

Timing is altijd het allerbelangrijkste, dus als je enigszins weerstand voelt van de mede-ouder over iets van hulp, wacht dan gewoon even. Misschien heeft jouw mede-ouder meer tijd nodig, of komt het nooit. Jij hebt in ieder geval gedaan wat je kon.

Voor je kind hebben we twee ideeën die je kunt delen. Het is wel goed als je kind dan de leeftijd van 8 jaar of ouder heeft, want het forum voor kinderen kunnen ze dan zelfstandig bezoeken. Op dit forum wisselen kinderen van gescheiden ouders verhalen, visies, meningen en tips uit over onderwerpen die met de nieuwe situatie te maken hebben. Uiteraard kijken wij vanuit Villa Pinedo mee op dit forum en ik moet zeggen: verbazingwekkend goede dingen zijn daar gaande!

Is jouw kind tussen de 10 en 23 jaar en zou die openstaan om online met een andere jongere met gescheiden ouders, die opgeleid is tot Buddy, ervaringen over de scheiding uit te wisselen? Dan kan jouw kind zich gratis aanmelden en wij koppelen aan een Buddy, waarmee je kind via onze speciale app ervaringen kan delen! Klik hier.

Tot slot kun jij zelf kijken of deelnemen op ons ouderforum. Een online omgeving met vers gescheiden maar ook langer gescheiden ouders.

O, en wil je ons laten weten wat je van de training vond? Heel graag, dan kunnen wij dit aan anderen laten weten én onze training continu blijven verbeteren.

Weet dat je het hartstikke goed hebt gedaan en blijf doen wat goed voelt. En soms misschien niet, dat is niet erg, dan komt het later. Als je maar op jezelf blijft vertrouwen.

Liefs, Marsha

P.S. Met een donatie aan Stichting Villa Pinedo kunnen we nog meer kinderen met gescheiden ouders ondersteunen. Help jij ons hieraan mee?